Dünyada en çok kitap okuyan ülke

Britanya merkezli Global English Editing verilerine göre dünyada en çok kitap okuyan ülke Hindistan. Hindistan'da bir kişi haftada ortalama 10 saat 42 dakika kitap okuyor.Oct 13, 2021

Bir Japon yılda kaç kitap okur?

Japonya'da toplumun yüzde 14'ü, Amerika'da yüzde 12'si, İngiltere ve Fransa'da yüzde 21'i düzenli kitap okurken, Türkiye'de yalnızca binde 1 kişi kitap okuyor. Bir Japon yılda ortalama 25, bir İsviçreli yılda ortalama 10, bir Fransız yılda ortalama 7, bir Türk ise 10 yılda ancak 1 kitap okuyor."

1 yılda kaç tane kitap okunmalı?

İnsanların çoğu saatte 50 sayfa kitap okur. Haftada 10 saat okursanız, yılda 26.000 sayfa okumuş olursunuz. Okuduğunuz kitapların ortalama 250 sayfa olduğunu varsayalım. Bu plana uyduğunuz taktirde, yılda 104 kitap okumuş olacaksınız.

Dünyada en çok kitap okuyan kişi kimdir?

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde hayatını sürdüren, 4 ayda bin 53 kitap okuyarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 8 yaşındaki Mahir Atabey Türk için "En Çok Kitap Okuma" rekoru sertifika töreni düzenlendi.

Kitap okuma sıralamasında Türkiye kaçıncı sırada?

UNESCO: Türkiye, kitap okuma oranında 86'ıncı sırada Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) verilerine göre Türkiye, kitap okuma oranında dünyada 86'ncı sırada, yoksul Afrika ülkeleriyle aynı kategoride. TÜİK'e göre ise Türkiye'de kitap, ihtiyaç listesinin 235'inci sırasında yer alıyor.

Türkiyede 1 kişi yılda kaç kitap okuyor?

Bu çalışmaya gösteriyorki, Türkiye kişi başına yılda 7,2 kitap okuyor. Günde kitap okuma aktivitesine ayrılan süre ise sadece 7 dakika.

Türkler kitap okuyor mu?

'Türkiye'nin Okuma Kültürü Haritası'nın sonuçlarına göre Türk halkı senede 7 kitap okuyor. … sonuçlarına göre Türkiye'de yılda ortalama 7.2 kitap okunuyor. 7-14 yaş grubu bireyler yılda 12 kitap okurken, yaşamının büyük bir kısmını büyükşehirde geçirenler yılda ortalama 7.7 kitap okuyor.

1 günde en fazla kaç sayfa kitap okunur?

günde muhakkak en az 20-30 sayfa okunmalı. kitap okumayanlar bunu yaptığında hayatlarındaki değişimi farkedeceklerdir. okunan kitaba ve okuyan kişiye göre değişir. kesin cevabı kişi kendisine verebilir.